top of page
Roos & Ricardo-75.jpg

Hallo,

ik ben Richard en met mijn fotografie bied ik een blijvende en tastbare herinnering om te koesteren, voor deze generatie en de volgende.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Mijn verhaal en hoe het begon:

Ik ben geboren in 1968 op 14 september.

Voor mij heeft fotografie altijd een grote rol gespeeld. Rond mijn tienerjaren hield ik me al bezig met het maken van foto's en was altijd gefascineerd om mensen in beeld te brengen. 

Door de jaren heen kreeg ik het gevoel  dat ik meer wilde bereiken voor anderen en heb ik besloten de opleiding bekwaam afscheidsfotograaf te volgen.

Mijn passie voor dit vak heeft zich geopenbaard bij het verlies van een vriendin, die een leeftijdsgenoot was. Toen zij het verdict had gekregen dat ze ongeneeslijk ziek was en nog enkele maanden zou leven, heb ik met haar een fotoshoot gedaan die zo intens en puur was. Het is door haar dat ik had besloten om hier verder mee te gaan om de laatste tastbare herinneringen vast te leggen. Tot vandaag put ik nog steeds kracht uit de beelden die we toen gemaakt hebben.

Ik heb mijn opleiding in Nederland gevolgd en ben ik cum laude afgestudeerd . 

Bekijk hier het filmpje.

Afscheidsfotografie: Een Betekenisvolle Herinnering.

Afscheidsfotografie is een speciale vorm van fotografie die zich richt op het vastleggen van de laatste momenten en herinneringen aan een persoon. Het is een manier om de emoties, de liefde en het respect die aanwezig zijn tijdens het afscheid van een geliefde vast te leggen.

Deze vorm van fotografie kan een belangrijke rol spelen bij het rouwproces. Het biedt een tastbare herinnering aan de overledene en de momenten die zijn gedeeld. Het kan ook helpen bij het verwerken van het verlies, omdat het een manier biedt om terug te kijken en te reflecteren op het leven van de overledene.

Afscheidsfotografie is niet alleen beperkt tot het vastleggen van begrafenis- of crematieceremonies. Het kan ook portretten omvatten van de persoon tijdens hun laatste dagen, of foto’s van voorwerpen en plaatsen die belangrijk waren voor de overledene.

Hoewel het een moeilijk en emotioneel proces kan zijn, kan afscheidsfotografie een waardevolle en betekenisvolle manier zijn om afscheid te nemen en de herinnering aan een geliefde levend te houden. Het is een eerbetoon aan het leven en de liefde, vastgelegd door de lens van een camera.

logo bekwaam afscheidsfotograaf.png

Contact

Als je nog vragen hebt over afscheidsfotografie en wat ik voor jou kan betekenen? Stuur een bericht en ik laat je zo snel mogelijk iets weten.

+32 488 477 188

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page