top of page

Hallo,

wat betekent afscheidsfotografie nu eigenlijk voor jou? Een vraag die wellicht bij je opkomt.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Hoe werk ik als afscheidsfotograaf.

Als fotograaf heb ik jaren ervaring om mensen in beeld te brengen tijdens verschillende levensfasen. Meestal spreken we dan over geboorte, communie of lentefeest, huwelijk, jubilee, enz... Maar wat mij vooral opvalt is dat we nog te weinig stilstaan bij een belangrijke fase, onze einde levensfase en uiteindelijk het afscheid van een leven. 

Maar waarom zou ik dit fotograferen?

Waarom foto's nemen wanneer mensen op hun diepste niveau van emoties zijn en slechts vervuld zijn van verdriet?

Fotografie tijdens een uitvaart staat stil bij het leven van de overledene, waarbij persoonlijke momenten en gevoelens worden gevisualiseerd. Dit gebeurt vaak met beelden van de overledene, maar ook met persoonlijke voorwerpen, gewoontes, een favoriete drank of een kleur die door alle aanwezigen wordt gedragen. Een live gezongen afscheidslied, een toespraak door familie en/of vrienden; het vastleggen van deze momenten van samenhorigheid en liefde is een prachtige manier om een ode aan een leven te herinneren, lang na de ceremonie.

Uit ervaring weet ik dat deze beelden van onschatbare waarde zijn voor de nabestaanden en toekomstige generaties. Ook voor hen die zich in de laatste levensfase bevinden, is het belangrijk om beelden achter te laten die de herinnering levend houden, zodat ze nooit vergeten worden.

Hoe ga ik te werk.

Ik kom in contact met verschillende mensen die hun vak met liefde en passie brengen. Deze groep is heel uitgebreid om ervoor te zorgen dat begeleiding en een ceremonie zo goed mogelijk verlopen. Dit zijn mensen die in de uitvaart betrokken zijn, maar ook begeleiders in palliatieve zorg en zij die die nazorg geven aan zij die achterblijven.

Ik kom in contact met mensen die in hun einde levensfase zijn en die nog graag beelden willen maken om ervoor te zorgen dat zij herinnerd worden. Tijdens deze ontmoetingen neem ik de tijd om de wensen en verlangens van een fotoshoot zo goed mogelijk te benaderen. 

Ik kom in contact met mensen die een dierbare zijn verloren. Ik luister naar hun wensen en wat zij mij vertellen over de persoon waar we afscheid van nemen. Dat kan persoonlijk, maar ook via de uitvaartondernemer of begeleider. Als ervaren afscheidsfotograaf weet ik hoe ik mij moet bewegen tijdens een afscheid en is dit steeds in overleg met de uitvaartonderneming.

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

bottom of page